Smulpaj med jordgubb och rabarber

Jordgubbar och rabarber är en oslagbar kombination. Sött möter syrligt och mums vad gott det blir. Idag gjorde jag en somrig och söt smulpaj innehållande detta perfekta äktenskap! Receptet är busenkelt och tar ca 30 minuter att laga och räcker till ca 6-8 personer!
 
 
Smulpaj med jorgubb och rabarber (1 stor paj eller 3 små) Ca. 6-8 bitar
1 ugnssäker form eller 3 runda aluminiumformar (engångs finns att köpa på coop eller ica)
150 gram rumsvarmt smör (normalsaltat) + lite att smörja formen med
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 liter jordgubbar
0,5 liter rabarber i bitar
2 msk sirap (kan uteslutas)
lite socker att strö över frukten
lite potatismjöl att strö över frukten
vaniljsås eller glass till servering
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Arbeta ihop smör, socker, mjöl, havregryn och sirap till en jämn och smulig deg.
3. Skär jordgubbar och rabarber i bitar och lägg i pajformen. Strö sedan över lite potatismjöl och socker.
4. Täck över med smuldegen.
5. Grädda i ugnen 20-25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
bloglovin LINDSHE-Svart bälte i shopping!- -